Skip to main content

Nieuws

Inloopavonden Gemeente Almere: In gesprek over het voorlopig ontwerp van de Boskamers

Geschreven op .

De Boskamers zijn de eerste experimentele plekken van het nieuwe stadsbos. Daar waar de stad overgaat in het bos, zijn de Boskamers bedoeld als ontmoetingsplekken voor en door bewoners. Afgelopen voorjaar kwamen bewoners samen om te brainstormen over de Boskamer voor hun wijk. Wordt het een stilteplek, een leslokaal in de natuur, een plek om te sporten of komt er een uitkijktoren? Voor iedere wijk zijn meerdere ideeën bedacht.

Inloopavonden
De landschapsarchitecten hebben de ideeën van de bewoners die deze zomer zijn geschetst verwerkt in een voorlopig ontwerp voor de Boskamer in Haven en voor de Boskamer in Nobelhorst. Deze ontwerpen worden tijdens speciale inloopavonden nog een keer met bewoners besproken: wat past wel en wat past niet in de boskamer? Klopt het ontwerp met de wensen of zijn er nog aanpassingen nodig?
Mensen van de gemeente Almere lichten toe welke keuzes zijn gemaakt en waarom. Zij vertellen ook over de extra mogelijkheden die er zijn als bewoners een deel van het beheer en onderhoud op zich nemen. Vooral willen de organisatoren uitnodigen om de Boskamers te gebruiken en er activiteiten te organiseren. Heb je hier ideeën over en vind je het leuk om hierin initiatief te nemen, kom dan naar de bijeenkomst.

Datum en tijd
Bewoners van Nobelhorst en geïnteresseerden zijn op dinsdag 3 oktober tussen 19.30 en 21.00 uur van harte welkom bij Informatieschuur Nobelhorst, Nobellaan 13A.  Fijn als je je aanmeldt via deze link, maar gewoon binnenlopen mag ook. 

Bewoners van Almere Haven en geïnteresseerden zijn woensdag 4 oktober tussen 19.30 en 21.00 van harte welkom bij Buurtcentrum Meenten en Grienden, Jaagmeent 189.  Fijn als je je aanmeldt via deze link, maar gewoon binnenlopen mag ook.

Trouwens, dit is nog maar het begin. Als de boskamers in Nobelhorst en Almere Haven gerealiseerd zijn zullen ook Vogelhorst en Oosterwold de kans krijgen een eigen plekje in het bos vorm te geven. Zo wordt het grootste stadsbos van Nederland steeds diverser, unieker en een plek waar je niet omheen kunt.

Origineel artikel uit de Nieuwsbrief Almeerderhout herfst 2023
door Gemeente Almere