Skip to main content

Nieuws

Zomerfestival op de Kemphaan

Geschreven op .

Nog even en de zomervakantie is alweer voorbij. Maar voordat het zover is, viert Stad & Natuur donderdagmiddag 31 augustus nog een groot feest op Stadslandgoed de Kemphaan met het jaarlijkse Zomerfestival. Er zijn allerlei activiteiten, van huttenbouwen tot bushcraften. Het thema is dit jaar ‘bosbouwvakkers’.Stad_en_natuur_almere_logo

Veel bosdieren zijn echte bouwvakkers. Denk maar aan de mol, bever, vleermuis, vos, specht en ree. Tijdens het Zomerfestival kunnen kinderen in de voetsporen treden van deze bosbouwvakkers. Zo zijn er workshops ‘hutten bouwen’ en ‘dierenhuisjes maken’. Of doe mee met de workshop ‘bouwvakkersriem maken’, waarbij je niet alleen een gereedschapsriem maakt, maar ook gereedschap om zelf aan de slag te kunnen.

Overleven in de wildernis
Echte avonturiers gaan natuurlijk mee op expeditie in de natuur, op zoek naar bodembeestjes. En met de speurtocht ‘Word een bosbouwvakker’ ontdekken kinderen hoe bosdieren hun bijzondere huizen bouwen. Wie wil leren overleven in de wildernis, mag de workshop ‘bushcraft’ niet missen. En wie graag creatief aan de slag gaat, doet mee met de workshop bijenkaarsjes rollen of tas upcyclen.

Theater
Even bijkomen van alle actie kan ook. Bezoek dan de theatervoorstelling over timmerman Petertje en zijn logee Muis. Als Muis slaapt, kan Petertje verder werken aan het stuk hout dat hij vanmorgen vond. Maar als dat klaar is, doet hij een wel heel bijzondere ontdekking…!

Praktisch
Het Zomerfestival is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en hun ouders/verzorgers. Vooraf reserveren voor de activiteiten wordt aangeraden. Dat kan via www.stadennatuur.nl. Daar is ook meer informatie te vinden.